Aki Salmi

Etusivu » Kouluttajat » Aki Salmi

Aki Salmi

Tietotekniikan DI, työnohjaaja, RVO 2019

Ensimmäisen kerran törmäsin NVC:hen IT-alan konferenssissa vuonna 2010. Oma työroolini oli silloin tiimin fasilitoiva johtaminen, ja hain siihen lisää välineitä opiskelemalla työnohjaajaksi. NVC:ssä innosti tarvelähtöisyys, auringossa oleminen. NVC-empatia on eteenpäin katsovaa ja ihmistä tukevaa.

Vietämme entisten ja nykyisten kollegoiden kanssa viikoittain tunnin NVC:n äärellä. IT-alalle on mukava tuoda NVC:tä ”empathy at work” -teemalla. Kouluttajana merkityksellinen hetki on, kun näkee toisissa heräävän oivalluksen: ahaa, tätäkö tämä onkin!

NVC  on muuttanut elämää paljon. Kotona se tuo enemmän yhteyttä lasten ja puolison kanssa. Töissä ristiriitoja ei enää tarvitse pelätä. Omia mielipiteitä uskaltaa sanoa, kun on toimintatapoja olla tilanteessa rakentavasti, yhteyttä luoden ja kaikkien mielipiteet huomioiden.

Palautetta

“Akin rauhallinen ja kannustavan analyyttinen lähestyminen luo psykologisesti turvallisen ilmapiirin, jossa on helppoa reflektoida myös omaa toimintaa vuorovaikutustilanteissa.”

“Aki on hienosti osannut avata taustoja ja oikeasti avoimesti näyttää halunsa ymmärtää toisia.”

“Akilla on selvästi kokemusta aiheesta ja hyvä, eläväinen tapa esiintyä.”

“Aki pystyy luomaan sellaisen tilan, jossa osallistujat pystyvät vailla pelkoa astumaan mukavuusalueensa ulkopuolelle ja oppimaan uutta.”

Takaisin ylös

Pin It on Pinterest