Savanna ConneXionsin juhlavuonna on meneillään monenlaista. Tässä joitakin uusia suunnitelmia, jotka ovat minulle tärkeitä ja innostavia.

Rakentavan vuorovaikutuksen valmentaja –koulutus uudistuu

Olemme Sara Hellstenin kanssa aloittaneet Rakentavan vuorovaikutuksen valmentaja (RVV)® ‑koulutuksen uudelleen rakentamisen. Tämä koulutus on jatkoa RVO®-koulutukselle ja toivon kovasti, että saisimme sen juurrutettua toimintaamme ja yhtä suosituksi kuin RVO-koulutukset ovat.

Toiveeni on, että valmentajakoulutuksen käyneet innostuisivat itsekin kouluttamaan taitoja eteenpäin ja sertifioitumaan NVC-kouluttajiksi. Savanna ConneXions tarvitsee tulevaisuudessa uusia kouluttajia RVO-koulutuksiin ympäri Suomea eri paikkakunnilla, jotta NVC-taidot leviäisivät vielä nopeammin. Koulutusten kysyntä on kasvanut, ja haluan lisätä myös tarjontaa! Siihen tarvitaan lisää kouluttajia, assistentteja ja muita vapaaehtoisia.

Lisää CNVC:n sertifioimia NVC-kouluttajia Suomeen

Olen myös miettinyt, miten voisin tukea henkilöitä, jotka haluaisivat valmistua CNVC:n sertifioimiksi NVC-kouluttajiksi. Olemme Rakentavan vuorovaikutuksen yhdistyksen kanssa perustamassa pilottiryhmää henkilöistä, jotka ovat valmiita ottamaan tämän askeleen ja rekisteröitymään sertifiointiprosessiin. Minulle on tosi tärkeää, että Suomessa koulutetaan näitä taitoja jatkossakin – senkin jälkeen kun itse olen jäänyt eläkkeelle.

Olen ottanut elämäntehtäväkseni kouluttaa NVC:tä Suomessa suomalaisille. Koska haluan tukea CNVC:n toimintaa ja varmistaa, että Marshall Rosenbergin perintöä vaalitaan, minulle on tärkeää, että Savanna ConneXionsin kouluttajat olisivat jatkossa sertifioituja kouluttajia ja saisivat koulutusta muiltakin kuin minulta. Tämän vuoksi olen tuonut ja tuon edelleen kansainvälisiä kouluttajia kouluttamaan Suomeen.

Toiveeni seuraavalle 20 vuodelle on se, että sertifioituminenkin olisi mahdollista suomeksi. Siinä meillä on vielä paljon tehtävää, että saisimme CNVC:lle suomenkielisen Assessment Teamin!

NVC Dance Floors -materiaaleja suomeksi

Lähitulevaisuudessa valmistuvat suomeksi kääntämämme NVC Dance Floors -materiaalit, joiden avulla koulutuksiimme on tullut lisää toiminnallisia harjoituksia. Tämä Gina Lawrien ja Bridget Belgraven vuonna 2002 kehittämä menetelmä on jo käännetty useille muille kielille, ja alkuvuodesta 2020 tähän NVC:n koulutus- ja oppimismenetelmään voi perehtyä myös suomeksi. Sitä juhlitaan varmasti ainakin yhtä paljon kuin Savanna ConneXionsin syntymäpäivää.

Tulossa Suomeen toukokuussa 2020: Helping Hand – kansainvälinen jatkokoulutus sovittelusta, kouluttajana Liv Larsson Ruotsista

RVO-koulutuksessa olemme sovittelleet muutamia päiviä ja lukeneet Sovittelun taito -kirjan. Nyt saamme pitkäasta aikaa  treenata lisää ja hioa taitojamme sekä keskustella haasteistamme Liv Larssonin, kirjan kirjoittajan tuella. Lue ihmeessä lisää International Trainings -sivultamme ja ilmoittaudu mukaan! 

Tulossa Suomeen 2021: CNVC:n International Intensive NVC Training (IIT)

Vuonna 2021 heinä-elokuun vaihteessa järjestämme Suomessa ensimmäistä kertaa CNVC:n kanssa yhteistyössä 9-päiväinen internaattikoulutuksen eli IIT:n. Sen suunnittelu on jo hyvällä mallilla. Helmikuussa 2020 pitänemme jo ensimmäisen kouluttajien suunnittelukokouksen. En paljasta kouluttajia vielä, mutta olemme saamassa kokeneen tiimin!

Itse olen käynyt ensimmäisen IIT:n Itävallassa vuonna 1999, jolloin pääkouluttajana oli Marshall. Se oli ehdottomasti NVC-opiskeluni huippukohtia – muistan varsinkin yhteisöllisyyden tarpeeni tyydyttymisen. Tapasin ensimmäistä kertaa suuren joukon ihmisiä, jotka kaikki halusivat oppia näitä taitoja. Pääsin mukaan kansainväliseen verkostoon ja olen edelleen tekemisissä monien tuolloin tapaamieni ihmisten kanssa. Kuusi vuotta myöhemmin olin jo itse kouluttajana IIT:ssä Budapestissä Marshallin, Eva Rambalan ja edesmenneen Eva Hava Jonain kanssa. Luotan syvästi siihen, että meidän oma IIT:mme tulee myös olemaan monille unohtumaton elämys ja ainutlaatuinen tilaisuus verkostoitua. Seuratkaa sivujamme – tiedotamme lisää tästäkin tapahtumasta sitä mukaa kun asiat varmistuvat.

Hanna Savanna

Pin It on Pinterest