Hei!

Tämä vuosi on mennyt aika lailla eri tavalla kuin olimme suunnitelleet.

Olimme aikoneet viettää porukalla kevättä Turkissa lomaillen – ottaa varaslähdön kesään, ja toisin kävi.

Olimme aikoneet juhlia Savanna ConneXionsin 20-vuotista taivalta isosti – järjestää kymmenien ihmisten tapahtuman kotipihallamme, ja toisin kävi. Korona muutti monet suunnitelmamme. Harmittaahan se – kovastikin – ja samalla juhlin sitä, miten nopeasti ja näppärästi mielestäni kykenimme sopeutumaan uusiin olosuhteisiin. Siirsimme esimerkiksi uuden XXIII RVO-koulutuksen alkamaan Zoomissa läsnäkoulutuksen sijaan.

Olemme oppineet paljon – me kouluttajat ja myös opiskelijamme. Siitä, miten tavataankin vain litteitä ihmisiä ruudun takana, jaetaan näyttöjä, katsotaan videoita, kuunnellaan musiikkia ja tehdään pienryhmätöitä break-out-huoneissa. Olemme kokeneet teknisiä haasteita, kun verkkoyhteydet eivät pelitäkään suunnitellusti ja ihmiset häviävät välillä kesken kaiken. Ehkä kaikista haasteellisinta on kuitenkin ollut taivuttaa kehollisia harjoituksia verkkoon. Sen vuoksi olemme muokanneet valmiita ohjelmia ja siirtäneet joitakin harjoituksia toisiin koulutusosioihin siinä toivossa, että vähän myöhemmin pystymme taas tapaamaan fyysisesti samassa tilassa.

Keväällä perustimme Suomen Rakentavan vuorovaikutuksen yhdistyksen kanssa yhteistyössä 16 hengen ryhmän, jonka jäsenten tavoitteena on edetä kansainvälisesti sertifioiduiksi NVC-kouluttajiksi. Myös tämän ryhmän tapaamiset ovat toteutuneet toistaiseksi pelkästään verkossa.

Saamme toivon mukaan vielä tämän vuoden puolella käyttöön uudet suomenkieliset NVC Dance Floors –materiaalit. NVC Dance Floors on brittiläisten NVC-kouluttajiien Gina Lawrien ja Bridget Belgraven kehittämä kehollinen ja kokemuksellinen oppimismenetelmä. Käännöstyö ja ohjaamisen opiskelu on ollut antoisa prosessi. Olemme todella innoissamme tästä hankkeesta ja luotamme, että se innostaa monia muitakin.

Tunne- ja tarvekorttien myynti on kasvanut viime aikoina. Niitä voi ostaa Savanna ConneXionsin verkkokaupan lisäksi myös Era Nova- ja Aatma-kirjakaupoista Helsingissä. Inspiraatioksi tunne- ja tarvekorttien monipuoliseen käyttöön olemme kääntäneet ohjevihkon, joka on pian saatavissa verkkokaupastamme.

Koulutuksemme laajenevat uusille paikkakunnille ja jo tutuissa ympäristöissä järjestetään uusia koulutuksia NVC:n nälkäisille. Ensi vuoden puolella on suunnitteilla uudet alkavat RVO-koulutukset Helsingin lisäksi Lappeenrannassa, Oulussa, Rovaniemellä ja Lahdessa – toivottavasti fyysisesti paikan päällä, ja jos se ei onnistu, sitten osittain Zoomissa.

Kesällä aloimme toden teolla digitalisoimaan koulutuksiamme. Uudentyyppinen kaikille avoin koulutus on Rakentava ja myötäelävä vuorovaikutus -kirjan opintopiiri, joka alkaa vielä tänä vuonna Zoomissa.

Samoin vielä tämän vuoden puolella aloitamme toistuvat NVC:n perusteiden Zoom-koulutukset. Tarkempia tietoja löytyy pian nettisivujen Koulutukset-osiosta. Tervetuloa koulutuksiin!

 

Hanna, Elisa ja koko kouluttajien ja assareiden porukka

Pin It on Pinterest