Emmi Jansson (linkki Emmin nettisivuille) Rakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja®-opiskelija aloittaa RVO-koulutuksen Vantaalla Tammikuussa 2023 ja kertoo opinnoistaan, oivalluksistaan ja niiden merkityksestä elämässään meille kaikille.

7/11

RVO®-KOULUTUS: HALUAISITKO SINÄKIN OLLA RAKENTAVAN VUOROVAIKUTUKSEN OHJAAJA®?

Oletko lukenut minun koulutuspolustani  Rakentavan vuorovaikutuksen ohjaajaksi®? Onko kirjoituksista joku asia jäänyt mieleen ja ehkä kaipaisit lisää syvennystä ja käytännön oppejakin? Olisiko kiva saada uusia välineitä helpompaan vuorovaikutukseen? Tahtoisitko erilaisia ja toimivia näkökulmia tunteiden ja tarpeiden väliseen yhteyteen? Kiinnostaisiko sinua oppia uusia taitoja liittyen anteeksipyytämiseen ja -antamiseen, syyllisyyden ja häpeän käsittelyyn sekä pyyntöjen esittämiseen ja vastaanottamiseen? NVC (Nonviolent Communication) on tätä kaikkea – ja niin, niin paljon enemmän!

TULEVAT RVO®-KOULUTUKSET

Savanna ConneXionsin koulutuskalenteri näyttää seuraavanlaiselta tämän syksyn ja ensi kevään aikana. Osa koulutuksista on täysin lähikoulutusta ja osa yhdistelmä lähi- ja etäkoulutusta. Osa lähikoulutuksista tapahtuu vain yhdessä kaupungissa, osa vuorotellen kahdessa kaupungissa. Tutustu ihmeessä itsellesi mieluisampaan vaihtoehtoon ja ilmoittaudu mukaan! Tämä on koulutus, josta tekisi mieli luvata, että se oikeasti muuttaa sinun elämän. 😎

Laitan tähän alle paikkakunnat ja koulutusten aloituspäivämäärät. Tsekkaa tarkemmat speksit TÄSTÄ.

Kuopio, alkaa 16.10.2023

Vantaa, alkaa 24.10.2023

Lappeenranta, alkaa 6.11.2023

Hämeenlinna ja Jyväskylä, alkaa 11.12.2023

Kuopio, alkaa 15.1.2024

Kuusamo ja Oulu, alkaa 10.2.2023

Kälviä, alkaa keväällä 2024 (tarkentuu myöhemmin)

Joensuu, alkaa keväällä 2024 (tarkentuu myöhemmin)

MITÄ KOULUTUKSESTA VOISI SAADA

Nyt, kun minun käymä koulutus on jo yli puolen välin, niin voin luottavaisin mielin ja valehtelematta todeta, että tämä on ollut paras koulutus ikinä. Ja toki, kaikki koulutukset eivät muutenkaan sovi kaikille (kuten käymäni erikoistumiskoulutukset) ja toki osa ihmisistä valitsee vain koulutuksia, joiden kouluttajan tietää tai tuntee jo aiemmin. Ymmärrän. Minä olen myös tarkka kouluttajasta, ja onnekseni tähän asti lähes kaikkien opintojeni kouluttajat ovat vakuuttaneet minut ammattitaidollaan. Jotta koulutus olisi vaikuttava ja oikeasti osallistujien elämää muuttava, on kouluttajalla siinä todella tärkeä rooli. Kun tulet Rakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja® -koulutukseen, saat  luonnollisestikin sellaisen kouluttajan, joka osaa tukea rehellisen ja avoimen ilmapiirin rakentamisessa ja näyttää esimerkillään, millaista on vuorovaikuttaa rakentavasti.

Jos päädyt osallistumaan Rakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja® -koulutukseen, niin niitä oppeja pystyt hienosti soveltamaan niin työ- kuin vapaa-ajan kontekstissa, ihan kaikkialla. Parhaimmillaan NVC:n maailma on koko maailmakuvaasi muuttava koulutus. Nonviolent Communication tarjoaa tiedollista muutosta, mutta myös muutoksia tunne-elämässä; hyvinkin luultavasti sinne tasapainoisempaan elämään päin, sillä tulet sukeltamaan todella syvälle tunteiden ja tarpeiden maailmaan ja parhaimmassa tapauksessa pääset availemaan ja korjailemaan monia traumojasi itse erittäin turvallisessa ilmapiirissä. Kuitenkin: koulutuksissa jaat vain ja ainoastaan sen verran, minkä haluat. Ylipäätään RVO®-koulutuksissa ei ole pakkoja tai velvollisuuksia, vaan koulutus perustuu ajatukselle yhteisvastuullisuudesta ja yhteisesti jaetun todellisuuden huomioonottamisesta. Kun koulutuksen erityisen ilmapiirin kokee, ihmettelee, että miksi ihmeessä kaikkialla ei toimita näin…

Rohkaisen jokaista, todella jokaista, joka vähänkään on kiinnostunut tästä aiheesta ja koulutuksesta, kysymään lisää joko täällä kommenttikentässä tai suoraan SavannaConneXionsin pääkouluttajalta. Tätä koulutusta et tule katumaan. Minulla paras todiste koulutuksen tähän astisista hyödyistä (eli mm. oman tunne-elämäni muuttumisesta ja vuorovaikutustaitojeni kehittymisestä) on se, että mieheni on halukas osallistumaan myös tähän koulutukseen! Ja voin sanoa, että se on todella hyvä todiste. 😉 Hän on ilmoittautunut seuraavaan lähellä alkavaan koulutukseen, jee!

Ja pssst. Tämä koulutus hyödyttää myös vahvasti työyhteisöä, joten moni on saanut koulutuksen työpaikkansa tarjoamana. Kannattaa aina selvittää myös tämä vaihtoehto 😉 Ei myöskään ole väliä, mikä on ammattisi tai mitä työksesi teet. Jos et ole opiskellut aiemmin NVC:tä, niin todennäköisesti et tiedä aiheesta juurikaan, vaikka ammattisi olisi psykologi tai psykoterapeutti tai mikä vain. Minä, kuten maailmanlaajuisesti muutkin vuorovaikutuksen ja kommunikaation asiantuntijat, olen löytänyt NVC:n kautta entistä enemmän syvyyttä työhöni asiakkaiden kanssa. Oikeastaan nykyään lähes kaikki lähtee omalla kohdallani asiakastyössä siitä, että kalibroin asiakkaan kanssa hänen senhetkisen tunne- ja tarvemaailman. Toisaalta muistututan, että sinun ei siis ole tarvinnut opiskella yhtään mitään, mikä liittyy kommunikaatioon ja vuorovaikutukseen ennen RVO®-koulutusta. Se on kaikille avoin koulutus ja sinun ei tarvitse käyttää Rakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja -termiä työssäsi: vaikutukset näkyvät muutenkin 😆

Koko elämä on vuorovaikutusta itsen ja muiden kanssa, joten sen takia on mielestäni validia sanoa, että tämä koulutus on oikeasti koko elämää muuttava koulutus.

Lisää koulutusfiiliksiä tarjoan taas täällä lokakuun puolella. Jos päätät osallistua koulutukseen minun kirjoitusten inspiroimana, niin kuulisin siitä enemmän kuin mielelläni ja vaihtaisin ajatuksia kanssasi!

Teksti ja kuva: Emmi Jansson

Pin It on Pinterest